Welkom op de website van Postema Communicatie & Advies

Onderzoek naar ‘The Missing Link’

 Het Rotterdamse adviesbureau Intelink en Tilburg University doen deze maand online onderzoek naar Omgaan met Informatie. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is een online research panel ontwikkeld op www.infoleakage.com/panels. Deelnemers kunnen zich daar aanmelden als panellid en anoniem aan het onderzoek meedoen.  Lees ook de ervaringen van anderen op www.infoleakage.com/comments. Zoals van Suzan die via Facebook de misstap van een collega ontdekte. Of Victoria B., die door haar berichten op Hyves een baan misliep.

Ongewenste gevolgen
Prijsgeven van informatie, onbewust of bewust, kan tot pijnlijke of schadelijke gevolgen leiden. Voor bedrijven, instanties of individuen. Zowel zakelijk als persoonlijk. De beschermende mogelijkheden van de technologie zijn begrensd. ‘The missing link’ is de menselijke factor. Zoals het bewustzijn van de condities waaronder je wel of zeker niet informatie mag delen.

Innovatie op het snijvlak van IT en HR
Juist die menselijke factor in de omgang met informatie verdient meer aandacht in organisaties. Innovatie op het snijvlak van IT en HR kan daarin verandering brengen. Zijn we ons bewust van de omstandigheden die leiden tot ongewenst  prijsgeven van informatie en de gevolgen daarvan? Voldoen de geschreven regels en compliance-instrumenten? Welke ongeschreven regels zijn er voor organisaties en individuen? In het wereldwijde transformatieproces naar transparantie en toegankelijkheid van informatie is het van belang ons bewust te zijn van hoe we daarmee omgaan.

Research Panel
Het Research Panel op www.infoleakage.com/panels is zo ingericht dat mensen anoniem aan het onderzoek naar Omgaan met Informatie deelnemen. Dat gebeurt door het aangemaakte profiel los te koppelen en deelnemers op nummer naar de onderzoeksvragen te leiden.
De resultaten en aanbevelingen worden najaar 2011 gepresenteerd op een symposium in het World Trade Center in Rotterdam.

Intelink, campagne voor creëren van respons op onderzoek naar Omgaan met informatie

Intelink
TwitterFacebookLinkedin