Welkom op de website van Postema Communicatie & Advies

Panta rhei - alles stroomt

Alles stroomt, is in beweging. Deze klassieke Griekse gedachte fascineert ons ook nu nog, tweeduizend jaar later.

Wat beweegt mensen? Die vraag opent de weg om mensen te inspireren, motiveren en verbinden. Het is onze belangrijkste drijfveer.

Duurzame economie en kenniseconomie
Door onze communicatie- en advieswerkzaamheden voor industriële bedrijven en de milieudienst DCMR ontstond een sterke betrokkenheid bij de thema’s milieu, veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving.

Een persoonlijk thema is het mogelijk maken van goed onderwijs: de basis voor vooruitgang en ontwikkeling. In Nederland is dat aardig op orde; in veel landen waar wij reisden nog niet. Daarom steunen we van harte onderwijsprojecten in gebieden waar ouders en kinderen hulp nodig hebben bij hun gedroomde vooruitgang. Zoals Los Ninos in Antiqua, Guatemala, en Joy of a Toy, Kalwala, Zambia.

Even kennismaken?
Drs. Inez Postema-Hollenberg (1954) studeerde Nederlands en Theaterwetenschappen in Amsterdam,  en schrijft eigenlijk al sinds ze schrijven leerde. In 1991 begon zij een bureau voor strategische communicatie en projectontwikkeling. De triple helix van overheid, industrieel bedrijfsleven en wetenschap is het dagelijks werkterrein. Ook Connecting Industries maakt deel uit van dit bureau, waar in een vast en  vertrouwd netwerk van professionals gewerkt wordt aan ontwikkeling van en draagvlak voor duurzame innovaties voor industriële toepassingen.


Tussen burger en bestuur

Vanaf januari 2012 maakt ook mr. Hans Postema (1946) deel uit van Postema Advies & Communicatie. Vanuit zijn jarenlange ervaring als jurist en gemeentesecretaris richt hij zich op advies en training bij overheidsvraagstukken, organisatieverandering en maatschappelijk en bestuurlijk draagvlak.


Kenniseconomie: geleide stappen naar de toekomst
Kenniseconomie: geleide stappen naar de toekomst
Duurzame economie: de toekomst van het haven- en industrieel bedrijfsleven in Rotterdam
Duurzame economie: de toekomst van het haven- en industrieel bedrijfsleven in Rotterdam
TwitterFacebookLinkedin