Welkom op de website van Postema Communicatie & Advies

Opening Marktplaats Expertisecentrum Energie-Efficiency

Kiezen voor innovatie en energie-efficiency. Dit kan het antwoord van het Nederlands bedrijfsleven zijn in het huidige tijdsbeeld, waar concurrenten buiten Europa over aanzienlijk goedkopere energie beschikken. De opening van de Marktplaats Energie Efficiency op 12 februari bij Plant One in Rotter-
dam kon zich dan ook verheugen in grote belangstelling van het industrieel bedrijfsleven en MKB.

“Het is duidelijk dat de marktplaats Energie-Efficiency voorziet in de toenemende behoefte aan open innovatie voor industriële bedrijven”, concludeerde Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid in haar openingsspeech. “Nederland kan niet zonder een internationaal aantrekkelijk vestigingsklimaat van het Rotterdamse havengebied. Minder energie gebruiken is positief voor het milieu en de economie. Hier komen de belangen van overheid, burgers en bedrijven nadrukkelijk samen: lagere kosten voor energie en producten, verbetering van de luchtkwaliteit en behoud van werkgelegenheid.

Karin Husmann, directeur van Plant One, wist de tweehonderd gasten een concrete uitdaging mee te geven: “Kennisinstellingen als ECN en exposanten van innovatieve apparatuur en technologie uit MKB vinden nu in Plant One een permanent podium om hun kennis over hogere energie-efficiency te delen met onderzoekers en beslissers uit industriële bedrijven. Ik daag iedereen uit om nog dit jaar minimaal één innovatief project voor hogere energie-efficiency te realiseren.”
Banner onder mailberichten van alle betrokkenen bij organisatie en expositie

Alexandra van Huffelen, Rotterdam, Plant One
energie, duurzaam, Marktplaats, Plant One
TwitterFacebookLinkedin